TOPCON prevzel podjetje VISIA Imaging

TOPCON prevzel podjetje VISIA Imaging

Topcon je prevzel VISIA Imaging S.r.l. proizvajalca oftalmoloških naprav v Italiji.

Tokio, Japonska – 6. julij 2021 – Korporacija Topcon je objavila, da je kupila VISIA Imaging S.r.l, proizvajalca oftalmoloških naprav s sedežem v predmestju Firenc v Italiji.

VISIA Imaging S.r.l (v nadaljevanju “VISIA”), je bila ustanovljena leta 1993 in je specializirana za načrtovanje, razvoj in proizvodnjo strojne in programske opreme za pregled sprednjega segmenta (roženice, kristalne leče itd.). Ta pridobitev izboljšuje Topconove razvojne in proizvodne zmogljivosti naprav in programske opreme za sprednji segment, ki dopolnjuje močan portfelj naprav za slikanje fundusa, ki vključuje kamere fundusa in optično koherenčno tomografijo (OCT). Nakup še dodatno krepi položaj Topcona kot vodilnega proizvajalca oftalmoloških diagnostičnih naprav.

Topcon je že vrsto let distributer VISIA-ine tehnologije, vključno z diagrami ostrine vida serije CC-100 (serija CC-100), topografom CA-800 in analizatorjem roženice, biometrom MYAH in topografom roženice ter biometrom Aladdin.

»Integracija japonskega in italijanskega podjetja, ki imata prednosti v optičnem oblikovanju, strojništvu in proizvodnji medicinskih pripomočkov, bo okrepila sinergije med obema podjetjema. Tako VISIA kot Topcon cenita resnično zanesljivost in inovativno tehnologijo, zaradi česar sta dve podjetji idealna partnerja. Zelo sem vesel, da bomo skupaj napredovali v našem poslu, da bomo še naprej proizvajali napredno tehnologijo, ki koristi tako bolnikom kot očesnim strokovnjakom.«- je komentiral Fumio Ohue, izvršni direktor družbe Topcon Corporation.

Prevzem družbe VISIA bo Topconu omogočil ustvarjanje dodatnih sinergij znotraj portfelja izdelkov podjetja, razširitev ponudbe izdelkov, krepitev blagovne znamke Topcon Healthcare in nadaljnjo rast poslovanja. Poleg tega pridobitev daje Topcon Healthcare dodatne zmožnosti oblikovanja in razvoja izdelkov, ki bodo pospešile razvoj izdelkov in podjetju omogočile boljše izpolnjevanje potreb trga.

»Tako sem vesel, da VISIA Imaging postaja del Topcon Healthcare, in zelo sem navdušen nad naslednjim poglavjem v najinem dolgem razmerju. VISIA Imaging je osredotočen na razvoj in proizvodnjo HW/SW rešitev za nego oči z visokim strokovnim znanjem v sprednjem segmentu. Prepričan sem, da bom izdal nove čudovite izdelke, da bi podprl Topcon, da postane vodilni na trgu pri obvladovanju kratkovidnosti in povečal prisotnost Topcona v kirurgiji katarakte z izračunom Premium IOL,« je povedal Alessandro Foggi, izvršni direktor VISIA Imaging S.r.l.

VISIA-in portfelj izdelkov pomaga strokovnjakom za nego oči diagnosticirati in obvladovati številna zdravstvena stanja oči, vključno z kratkovidnostjo. V zadnjih letih je povečanje števila bolnikov, pri katerih obstaja tveganje za očesne bolezni, povezane s kratkovidnostjo, postalo globalno vprašanje, Topcon pa je zavezan sodelovanju z očesnimi strokovnjaki pri reševanju tega očesnega zdravstvenega problema. Z integracijo VISIA in njenih izdelkov v portfelj Topcon Healthcare je podjetje bolje opremljeno za razvoj rešitev za obvladovanje kratkovidnosti in krepitev sodelovanja s podjetji na področju zdravljenja miopije.

 

https://www.businesswire.com/news/home/20210714005887/en/Topcon-Healthcare-Acquires-VISIA-Imaging

Sorodni izdelki