RETINSIGHT umetna inteligenca

RETINSIGHT umetna inteligenca

Topcon Healthcare bo sodeloval z RetInSight
Vodilni podjetji na trgu OCT & Upravljanja podatkov združujeta moči s strokovnjakom za umetno inteligenco, da bi zagotovil izboljšano klinično oskrbo.

Topcon Healthcare iz Oaklanda, NJ, vodilni ponudnik medicinskih pripomočkov in programskih rešitev za svetovno skupnost za nego oči, je danes objavil, da bo sodeloval z RetInSight GmbH, razvijalcem rešitev za umetno inteligenco mrežnice s sedežem na Dunaju v Avstriji. Obe podjetji želita razviti brezhiben vmesnik med RetInSight-ovimi aplikacijami za biomarkerje mrežnice s pomočjo AI in Topconovimi vodilnimi na trgu¹ OCT napravami in rešitvijo za upravljanje podatkov v oblaku Harmony.

Cilj novih lastniških algoritmov RetInSight je podpreti zdravnike pri odkrivanju, kvantificiranju in spremljanju ključnih biomarkerjev mrežnice, vključno z lezijami tekočine v mrežnici in geografskimi atrofičnimi lezijami. S tem sodelovanjem Topcon in RetInSight upata, da bosta odkrivanje in spremljanje tekočine v mrežnici razširila na izvajalce primarne očesne oskrbe, kar bo olajšalo vodenje bolnikov. Vzporedno nameravata obe podjetji razviti in uvesti avtomatizirane aplikacije za pregledovanje in spremljanje geografske atrofije (GA), ki je glavni vzrok za hudo in nepopravljivo izgubo vida, ki temelji na OCT. Razpoložljivost RetInSight-ovih novih algoritmov za biomarkerje, ki temeljijo na OCT, na Topconovih rešitvah dodatno povečuje klinično uporabnost in vsestranskost učinkovitega delovnega poteka Maestro2 Robotic OCT in Triton Swept Source OCT. Sistem za upravljanje podatkov Harmony v oblaku je znan po brezhibni povezavi s stotinami oftalmoloških naprav na več lokacijah prakse, da se omogoči analiza ustreznih kliničnih podatkov na eni, varni platformi. Harmony poenostavi pisarniški potek dela, omogoča podrobno analizo kliničnih podatkov in se brezhibno integrira s programsko opremo EMR in bo olajšal uvajanje rešitev umetne inteligence RetInSight brez ogrožanja klinične učinkovitosti.

»Združevanje Topconovega visokokakovostnega slikanja in upravljanja podatkov z novo aplikacijo AI RetInSight bo vodilo do izboljšanega kliničnega odločanja in učinkovitega obvladovanja bolezni. Zelo smo veseli, da smo ta zmogljiv modul dodali naši že tako robustni rešitvi za upravljanje kliničnih podatkov Harmony in našim vodilnim OCT-jem,« je povedal Tobias Kurzke, direktor produktnega upravljanja za Topcon Healthcare.

Partnerstvo RetInSighta s Topconom bo ponudnikom primarne očesne oskrbe olajšalo dostop do rešitev, ki temeljijo na umetni inteligenci, in dvignilo standard oskrbe, tako da bo omogočilo zgodnje odkrivanje in natančno napotitev k naprednim specialistom za očesno nego za pravočasno zdravljenje večjih bolezni mrežnice. RetInSightov sistem za podporo pri kliničnih odločitvah ter Topconov globalni odtis OCT in PAC ponujajo priložnost brez primere za so-obvladovanje bolnikov z boleznimi mrežnice,« je povzela Corinna zur Bonsen-Thomas, izvršna direktorica RetInSighta.

O podjetju RetInSight GmbHRetInSight je digitalno zdravstveno podjetje, ki razvija transformacijske rešitve umetne inteligence mrežnice za izboljšanje rezultatov bolnikov, povečanje klinične učinkovitosti in zmanjšanje stroškov zdravstvenega varstva. Pooblaščajo ponudnike in strokovnjake za nego oči, akademske ustanove in industrijo za nego oči, da s svojimi obsežnimi rešitvami umetne inteligence ponovno zamislijo klinično oskrbo. RetInSight pomaga svojim partnerjem izkoristiti podatke za zagotavljanje novih vpogledov v nezadovoljene diagnostične potrebe, povezane z boleznimi, ki se manifestirajo v mrežnici. Razvili so obsežno knjižnico potrjenih algoritmov umetne inteligence za biomarkerje mrežnice pri sistemskih in retinalnih boleznih, usposobljeni v obsežnih in nenehno rastočih bazah podatkov. Z združevanjem najnaprednejših tehnologij na področju računalništva in najsodobnejšega kliničnega strokovnega znanja ter medicinske znanosti so namenjeni oblikovanju prihodnosti digitalne natančne medicine.

1. Kot poroča Market Scope 2020 Market Scope oftalmical Diagnostic Equipment Market Report.

【Press release information in US】

Sorodni izdelki