CA-800

Na zalogi 100 KOS
Šifra produkta
017
0,00 €

Roženični analizator CA-800 je dovršena rešitev za popolno diagnostično oceno  anteriorne roženične površine, kakor tudi za preiskave Meibomovih žlez in analizo solznega filma. CA-800 je izredno enostaven za uporabo. Novi vizualni signali vam omogočajo hitro in enostavno nastavitev fokusa za zajem slike. CA-800 ima parabolo keratoskopa s 24 obroči, ki so enakomerno razporejeni na 43D SPH in analizirajo preko 100.000 točk z aksialno in trenuto oceno ukrivljenosti.

Ključne lastnosti

 • Topografija
 • Fluorimetrija
 • Pupilometrija
 • Analiza Zernike
 • Simulacija naleganja kontaktih leč
 • Izračun toričnih IOL leč
 • Vgrajena baza podatkov
 • Preiskava Meibomovih žlez
 • Mritev belo do belo »white to white«
 • Primerjave
 • Mapa ukrivljenosti roženične površine
 • Samodejna izbira najboljših slik
 • 10,1-palčni kapacitivni zaslon na dotik
 • Verjetnostni pokazatelj keratokonusa
 • Orto-k kontaktne leče
 • Obdelave za refrakcijsko kirurgijo
 • Popolna analiza roženice
 • Analiza solznega filma

CA-800 Meritev ukrivljenosti roženice 
Roženični analizator CA-800 je celovita rešitev za ocenjevanje sprednje površine roženice. Poleg ukrivljenosti roženice, ki je lahko prikazana v načinu 3D, omogoča popolno analizo roženice, vključno z verjetnostnim pokazateljem keratokonusa in natančnim izpisom podatkov o elevacijah roženične površine. Prav tako nudi fluoresceinske slike in  filme v  realnem času, kar je še posebej dobrodošlo pri pripasovanju kontaktnih leč.

Pupilometrija, fluoresceinska analiza in preiskava Meibomovih žlez 
Roženični topograf CA-800 temelji na 24 placidovih obročih,  ki merijo  do 6144 podatkovnih točk z aksialno in takojšnjo oceno ukrivljenosti roženice. Še več, opremljen je s 4 infrardečimi LED svetili in 2 belima LED svetiloma za dinamično in statično pupilometrijo ter 8 modrimi LED svetili za fluoresceinske slike in posnetke za popolno analizo kontaktih leč. S 4 infrardečimi LED svetili je mogoče zlahka analizirati vsako mogočo okvaro Meibomovih žlez.  

TBT analiza solznega filma (Tear Break Time)
CA-800 ponuja celovito analizo solznega filma TBT z uporabo zaznavanja utripa očesa in merjenjem časa, ko solzni film "poči" TBT. Senzor utripa očesa beleži kolikokrat pacient utripne glede na čas. Utripi se avtomatsko zaznajo, beležijo ter so podlaga za izračun povprečnega časa utripa/minuto iz katerega izračunamo interval utripov. TBT analiza beleži kondicijo oz. kvaliteto pacinetovega solznega filma, medtem, ko pacient zadržuje utrip očesa in izračuna čas med prvim utripom in povprečen čas utripa. TBT funkcija omogoča predvajanje video posnetka z barvnim prekritjem, ki prikazuje kakovost površine površine roženice.

Pripasovanje kontaktnih leč 
CA-800 je popolna podpora pri pripasovanju kontaktnih leč. Naprava razpolaga s simulacijsko programsko opremo, ki vključuje popolno bazo podatkov za kontaktne leče vseh glavnih izdelovalcev (ki jo uporabnik lahko nadgradi in prilagodi).  Vgrajeni sistem za pridobivanje fluoresceinskega odseva omogoča popoln nadzor lege kontaktnih leč v očesu. Zahvaljujoč vgrajeni pupilometriji lahko uporabnik preverja lego in premer zenic (v fotopičnem in skotopičnem stanju) v odnosu na  pozicijo optične cone pri ortokeratološkem zdravljenju ali operativnem zdravljenju motenj refrakcije.

Zernike & Izračun toričnih leč IOL 
CA-800 se lahko uporablja  za izvajanje analiz Zernike za oceno aberacij in deficitev roženice. Dodatna možnost CA-800 je vgrajena aplikacija za izračun toričnih IOL leč pri operacijah  katarakte. CA-800 omogoča merjenje ukrivljenost roženice desnega in levega očesa hkrati s prikazom na zaslonu za lažjo primerjavo, hkrati pa je na zaslonu mogoča primerjava s prejšnjimi rezultati merjenja.

Preprosta uporaba CA-800 
CA-800 je izjemno preprost za uporabo in rokovanje. Vgrajena programska oprema je intuitivna in uporabniško prijazna, 10,1-palčni kapacitivni zaslon na dotik pa omogoča hitro navigacijo.  Vizualni vodnik podpira hitro in preprosto poravnavanje ter fokusiranje na oko; izbira načina "best image" omogoča samodejno pridobivanje najbolje fokusiranih slik.

Integrirani PC
Popolnoma nova kompaktna zasnova CA-800 vključuje vgrajeni PC, tako da za upravljanje s pacientovimi podatki za potrebe arhiviranja ali za ponovne analize zunanji PC ni potreben.

Keratoskopska cona

24 enakomerno razporejenih obročev na 43D sfere

Število točk, ki se analizirajo

Preko 100.000

Število merilnih točk

Preko 6200

Pokritje roženice

Do 9,8 mm na sferi premera 8,00mm (42.2 dioptrij z N=1.3375)

Razpon dioptrije

Od 1D do 120D

Ločljivost

+/- 0,01D, 1 mikron

Natančnost/aksialni polmer

+/- 0,03mm altimetrični podatki +/- 2µm pri 4 mm

Sistem zajemanja

Avtofokus s samozajemanjem

Priključek za zunanje naprave

USB, LAN

Zaslon

LCD 10,1-palčni kapacitivni zaslon na dotik

Baza podatkov

Notranja

Pupilometrija

Dinamična, fotopična, mezopična, skotopična

Fluorescein

Slike & video

Poročilo

Izpis podatkov roženice, izpis primerjave podatkov, kontaktne leče, izpis elevacij roženice, analiza Zernike, pupilometrija, izračun toričnih IOL leč, posnetek zaslona, TBT analiza solznega filma

Delovno okolje

10–40 °C, relativna vlažnost 30–75 % (brez zarošenosti), zračni tlak 700–1060 hPa

Specifikacija dimenzij

320mm (Š) x 455mm (V) x 250mm (D) teža 6,8 kg

Vir energije

AC 100–240V 47–63 Hz

Poraba energije

<100VA

 1. TOPCON prevzel podjetje VISIA Imaging TOPCON prevzel podjetje VISIA Imaging Topcon je prevzel VISIA Imaging S.r.l. proizvajalca oftalmoloških naprav v Italiji.