Topcon je prevzel podjetje Henson Perimeter

Topcon je prevzel podjetje Henson Perimeter

Topcon je danes objavil, da je od podjetja Elektron Eye Technology (EET) iz Cambridgea v Združenem kraljestvu kupil linijo izdelkov Henson, vključno z izdeliki Henson Perimeter 9000 in 7000.

Prevzem vključuje prenos številnega osebja EET v Topconovo ekipo. Proizvodnja se bo v Združenem kraljestvu nadaljevala tako kot v preteklih letih.

Hensonova linija Perimetrov je tako v oftalmologiji kot v optometriji cenjena zaradi svoje natančnosti, hitrosti in enostavne uporabe. Henson 9000 je idealen perimeter za zgodnje odkrivanje glavkoma in stalno spremljanje ugotovljene izgube, medtem ko je Henson 7000 cenovno ugoden, lahek, mobilni perimeter, zasnovan za izvajanje presejanja glavkoma nad pragom v centralnem vidnem polju.

Gospod. John Trefethen, globalni podpredsednik marketinga in oblikovanja izdelkov za Topcon Healthcare, je komentiral,

»Pridobitev palete izdelkov Henson nam bo dala priložnost za strateški razvoj tega področja portfelja izdelkov podjetja. Z vse večjim poudarkom Topcona na presejanju in zgodnjem odkrivanju bolezni, Hensonova paleta izdelkov odlično dopolnjuje našo globalno strategijo. Pozdravljam člane ekipe EET v družini Topcon Healthcare.

Gospod. Trefethen je nadaljeval: »Ker globalna stopnja glavkoma še naprej narašča, Topcon z veseljem vključuje nagrajene Hensonove perimetre v naš portfelj blagovnih znamk. Veselimo se sodelovanja s profesorjem Hensonom in nadarjeno ekipo iz EET za nadaljnji razvoj te inovativne linije izdelkov, ki bodo globalni skupnosti za nego oči prinesli kritična orodja za presejanje, spremljanje in zgodnje odkrivanje glavkoma. Poslanstvo Topcona ostaja enako, omogočiti večji in večji dostop do izvajalcev zdravstvenih storitev na vseh področjih odkrivanja in diagnosticiranja bolezni. Ostajamo v celoti zavezani nenehnemu razvoju medicinskih naprav in programskih platform, ki današnjim ponudnikom očesne nege omogočajo pametnejšo, varnejšo in učinkovitejšo vadbo, vključno z našimi rešitvami za presejanje, avtomatizirano in oddaljeno diagnostiko.

Podrobnosti o aparatu najdete TUKAJ.