KR-1, Kerato-refraktometer

Šifra produkta
T418449900Y
6.800,00 €

KR-1 je revolucionarni samodejni kerato- refraktometer, ki popolnoma avtomatizirano izmeri objektivno refrakcijo. Nagibni in vrtljivi barvni LCD zaslon na dotik bo poenostavil vaš način dela za vedno.

Ključne lastnosti

✔    Popolnoma samodejno upravljanje z ekranom na dotik

✔    Prilagodljivi tloris za prihranek pri prostoru

✔    Zanesljivo in hitro merjenje

✔    Kompaktna ergonomska oblika

✔    Periferna merjenja keratometrije

Topcon KR-1 je revolucionarni samodejni kerato- refraktometer. Nagibni in vrtljivi prikazovalnik na dotik bo spremenil način dela za vedno. Upravljavec lahko uporablja KR-1 iz različnih kotov ter tako doseže najboljše sodelovanje s pacientom. Topcon KR-1 se lahko uporablja v različnih postavitvah, za katere je potrebna minimalna količina prostora.

KR-1 Popolnoma samodejen z ekranom na dotik 
KR-1 se v celoti upravlja preko 8.5” širokega ekrana na dotik. S preprostim dotikom središča zenice na LCD ekranu se prične merjenje obeh očesi. Naprava samodejno pridobi dejanske podatke o refrakciji levega in desnega očesa. KR-1 samodejni kerato- refraktometer lahko samodejno odkrije neobičajna stanja očesa, npr. sivo mreno. Instrument se preklopi na "način sive mrene" in nadaljuje z meritvijo. Na napravi je tipka za sivo mreno za primere, ko bi želeli pričeti merjenje v "načinu sive mrene" že od začetka. Po potrebi je mogoče KR-1 nastaviti tudi v ročni način delovanja. ročni način se uporablja samo za fokusiranje. Pomiki gor/dol in levo/desno ostanejo samodejni.

Prilagodljiv in s prostorom varčen tloris 
Nastavljiva nadzorna plošča z zaslonom na dotik omogoča upravljavcu, da se postavi kjerkoli v okolici pacienta, saj je nadzorno ploščo mogoče obrniti v številne različne smeri. KR-1 se lahko postavi v običajno namestitev, priti steni pa tudi v kot prostora. kompaktno telo omogoča upravljavcu, da enostavno pregleda pacienta iz različnih položajev tudi takrat, ko morajo biti veke pacienta odprte. Ta edinstveni način omogoča prihranek pri prostoru in prilagajanje tlorisa vaši očesni ordinaciji.

 

 

Zanesljivo in hitro merjenje 
S Topconovo ekskluzivno tehnologijo vrteče prizme (Rotary Prism Technology), KR-1 samodejni kerato- refraktometer poskrbi za neprimerljivo natančnost in zanesljivost.Ta tehnologija omogoča ponovljivost rezultatov merjenj. Dejanske meritve obeh očesi so opravljene hitro in pacientu udobno. KR-1 lahko meri zenice pacienta ozke do min odprtine zenice 2mm.

Rotary Prism Technology™

Periferne meritve Keratometrije
Topcon KR-1 omogoča upravljavcu poleg merjenja notranjega obroča KRT izvedbo perifernih meritev KRT ukrivljenosti polmera roženice, ki so uporabne pri oceni prileganja kontaktnih leč.

Kompaktno ergonomsko oblikovanje 
Nova ergonomska oblika KR-1 poskrbi za bolj udoben položaj pacienta s 5° naklonom glave pacienta in optične glave KR-1. Kompaktno telo KR-1 in izboljšana oblika naslona za brado omogočata pacientom lažji dostop. Upravljavec se bo tako laže sporazumeval s pacientom.

Možnost povezovanja
KR-1 je mogoče neposredno povezati z drugimi instrumenti kot je Topcon CV-5000Pro elektronski foropter. KR-1  lahko povežemo v Topconovo slikovno programsko opremo in bazo podatkov: IMAGENet 6 ali Harmony. Ta programska oprema omogoča lažji dostop do podatkov pacienta in je koristno orodje za ohranjanje stikov s strankami.

 

 

Refractive power measurement Spherical refractive power: -25 to +22D (0.12D/0.25D steps). * -25D ≤ spherical refractive power + cylindrical refractive power or spherical refractive power + cylindrical refractive power ≤ +22D.
  Cylindrical refractive power: 0D to ±10D (0.12/0.25D steps). * -25D ≤ spherical refractive power + cylindrical refractive power or spherical refractive power + cylindrical refractive power ≤ +22D.
  Astigmatic axial angle: 0˚ - 180˚ (1˚/ 5˚ steps)
  Minimal measurable pupil diameter ø 2.0 mm
Corneal curvature measurement Corneal curvature radius: 5.00 mm - 10.00 mm (0.01 mm step)
  Corneal refractive power: 67.50D - 33.75D (0.12/0.25D steps)
  (corneal refractive index = 1.3375)
  Corneal astigmatic refractive power: 0D - ± 10D (0.12D/0.25D steps)
  Corneal astigmatic axial angle: 0˚ - 180˚ (1˚/ 5˚ steps)
PD measurement range 20 - 85 mm (1 mm step)
Data transport terminal USB (import), RS-232C (export), LAN (export)
Dimensions 286 ~ 326 mm (W) x 445 ~ 526 mm (D) x 66 ~ 615 mm (H)
Weight 19 kg
Power supply 100-240V AC, 50-60Hz, 75VA